sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Suomi suosta

Eppu Normaali lauloi jo 90-luvulla siitä, miten Suomi putos puusta. Suomen matka ei vain päätynyt kovalle maapohjalle vaan Suomi on nyt uponnut suohon. Jokainen suohon kerran uponnut tietää, että sieltä ei pääse ylös paikallaan tallaamalla vaan on otettava käyttöön uusi reitti ja tukipuut. Nämä tukipuut Suomelle ovat Vasemmistoliiton veromalli ja elvytyslista.

Leikkauksia ja kurjistamista on kokeiltu jo monta vuotta tuloksetta. Hallitus ei ole kyennyt viemään maaliin saakka yhtään suurta rakenteellista uudistusta, koska ajattelumalli on jämähtänyt paikalleen. 
Nyt on uusien raikkaiden ajatusten ja toiminnan aika. Mitä meillä on hävittävänä, jos lähdemme uusille poluille ja ajattelemme asioita kokonaisuuksina. 
Tällä hetkellä käytämme miljoonia ja miljoonia euroa työttömyyden tukemiseen; käytetään ne eurot työllisyyden kohentamiseen, jotta ihmiset ja koko yhteiskunta voisi paremmin. Lopetaan turha byrokratia ja säätely, jotka vain vaikeuttavat mikroyrittäjin työtä ja tekevät sen jopa mahdottomaksi. Jatketaan soten valmistelua kysymällä kunnilta heidän hyvin toimivia käytäntöjään sosiaalipalveluissa ja monistetaan ne koskemaan koko Suomea. Useimmat toimintatavat ovat sellaisia, että ne eivät vaadi lisää rahaa tai muita resursseja. Salvataan harmaa talous ja veroparatiisit.

Uudella ajattelumallilla ja aidolla yhdessä tekemisellä Suomi saadaan nousuun ja hyvinvointivaltio pelastettua. Leikkauslistojen aika on ohi.

Minna-Maria Solanterä
Sosiaalityön johtaja
Eduskuntavaaliehdokas, Vasemmistoliitto

Valkeakoski, Pirkanmaa

Kirjoitus on mielipidekirjoitus, joka on julkaistu Valkeakosken Sanomissa 13.3.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti